6 דרכים פשוטות לחיסכון בקלוריות כשאתם אוכלים בחוץ

הרגלים בריאים שכדאי לאמץ כשאנחנו אוכלים בחוץ

הנה כמה דברים פשוטים שאתם יכולים לעשות בכל פעם שאתם אוכלים בחוץ כדי ליצור הרגלי אכילה בריאים יותר:

זוג אוכל ארוחה במסעדה

אל תגיעו לארוחה כשאתם מורעבים.

אחת הבעיות השכיחות כשאתם אוכלים במסעדה היא שלוקח זמן להתיישב, לעיין בתפריט ולבצע את ההזמנה. עד שהארוחה שלכם מגיעה, אתם כבר גוועים ברעב. זו הסיבה שמסעדות רבות מגישות סלסלת לחמים ומטבלים לפני הארוחה.

במקום, אכלו משהו קטן לפני שאתם יוצאים מהבית: פרי, כמה כפות גבינת קוטג’ או יוגורט, או חופן קטן של אגוזים. הימנעו מאכילת לחם ומטבלים שעלולים להוסיף לארוחה שלכם מאות קלוריות עוד לפני שאכלתם את המנה הראשונה.

קלוריות שתוכלו לחסוך: בין 150 (פרוסת לחם אחת + חמאה) ל-500 (סלסלת צ’יפס).

שתו מים.

קוקטיילים, יין, סודה ומשקאות ממותקים דוגמת לימונדה לא משביעים אתכם, אבל הם בהחלט מוסיפים קלוריות מיותרות. במקום זאת, העדיפו תה קר לא ממותק, מים רגילים או מים מינרליים עם פלח לימון.

קלוריות שתוכלו לחסוך: בין 100 (כוס יין) ל-200 (כוס גדולה של משקה מוגז).

אכלו דגים.

אנשים רבים שאני מדברת איתם יודעים שכדאי להם לאכול יותר דגים, אבל הם לא נמנעים מלהכין אותם בבית – או משום שהם לא יודעים להכין אותם כמו שצריך, או משום שהם טוענים שהם גורמים לריח רע בבית – שתי סיבות טובות מדוע זה הגיוני לאכול דגים במסעדה.

אך ישנה סיבה טובה נוספת. כל עוד הדג עשוי על הגריל או צלוי ואינו מטוגן בשמן עמוק, הוא מכיל הרבה פחות קלוריות בהשוואה למנה זהה של בשר אדום.

קלוריות שתוכלו לחסוך: 200 (ל-115 גרם דג עשוי על הגריל בהשוואה ל-115 גרם סטייק צלוי).

היו הראשונים להזמין.

אם אתם סועדים עם קבוצה, נסו להזמין לפני שכולם עושים זאת. אם תכננתם מראש מה תאכלו, יהיה לכם קל יותר לאכול בהתאם לתפריט שלכם אם תבצעו את ההזמנה קודם, לפני שתושפעו מהבחירות של כולם.

כשמגיע זמן הקינוח, תוכלו להזמין פירות טריים או קפה עוד לפני שאתם מציצים בתפריט – ולפני שהסועדים האחרים מזמינים עוגות/קינוחים מתוקים.

קלוריות שתוכלו לחסוך: בין 300 (חתיכת עוגת שכבות) ל-1,000 (חתיכת עוגת גבינה).

צלחת עם מנה במסעדה

התחלקו במנות ועקבו אחר מספר הקלוריות.

כבר אמרתי זאת בעבר, אך כדאי לחזור על כך: מנות במסעדה יכולות להיות ענקיות. לכן, חלקו את המנה הראשונה עם שותף לארוחה והזמינו תוספת ירקות, או בקשו לארוז את השאריות מיד לאחר שאכלתם את המנה שלכם.

קלוריות שתוכלו לחסוך: מאות קלוריות. מנות ראשונות במסעדה עשויות להכיל בקלות 1,000-800 קלוריות.

סוזן בוורמן, מנהלת בכירה, הדרכת תזונה גלובלית, הרבלייף העולמית

סוזן בוורמן מחזיקה בתואר ראשון בביולוגיה בהצטיינות ובתואר שני במדעי התזונה מאוניברסיטת קולורדו. סוזן היא תזונאית מוסמכת, מחזיקה בשתי הסמכות מהאקדמיה לתזונה ודיאטה כמומחית בתזונת ספורט ומומחית מוסמכת לטיפול בהשמנת יתר וניהול משקל, והיא חברה באקדמיה.